ALEM Sistem je kompanija sa više od 20 godina iskustva u radu sa hidrološkim i meteorološkim senzorima i stanicama. Tokom ovih godina napravili smo uspješne aplikacije u energetskom sektoru, sektoru okoliša, aplikacijama za poplave, aplikacijama na aerodromima, aplikacijama za vremenske prilike na cestama i pametnom gradu. Tokom ovog perioda implementirali smo više od 300 automatskih stanica sa više od hiljadu senzora u Adriatic regiji.  

Hidrološke stanice

Praćenje parametara vode važnije je nego ikada u historiji planete Zemlje! Pružamo potpuni nadzor parametara vode, naše stanice su u mogućnosti da prate nivo vode, temperaturu, kvalitet vode, ispuštanje vode. Aplikacije koje pružamo su praćenje poplava, praćenje okoliša Power Dam, praćenje kvaliteta vode, praćenje protoka.
Kontakt
2Ae133ee 8C92 483B 84Aa 6762Beb087d8

Meteorološke stanice

Svakodnevno vidimo velike promjene u meteorologiji! Također vidimo da ove promjene utiču na svakodnevni život svih građana planete Zemlje. Sa našim meteorološkim stanicama u mogućnosti smo obezbijediti kompletno praćenje vremenskih parametara. Možemo pratiti: kišu, snijeg, vjetar, vlažnost, sunčevo zračenje, snijeg, grad i sl. Aplikacije se koriste za: meteorološke službe, aerodrome, nadzorne agencije, smart city, energetski sektor, rudarstvo i dr.
Kontakt
Dc84f248 1966 43B7 B6e6 338A30d41c5c

Meteorološke stanice za nadzor puteva

Praćenje vremenskih uslova na cestama je izazov je koji ima svaka država! Sa našim prilagođenim meteorološkim stanicama i softverom u mogućnosti smo pratiti i predvidjeti status na cestama. Uz ove informacije održavanje puteva je lakše, sigurnije i jeftinije.
Kontakt
IMG 20200820 114709

Agrometeorologija

Voda, energija i hrana su tri faktora bez kojih čovječanstvo jednostavno ne može živjeti! Agrometeorološki sistemi kombinuju najbolju praksu i stručnost agronomije i meteorologije kako bi korisnicima pružili adekvatnu podršku u proizvodnji usjeva, što rezultira boljim kvalitetom proizvoda i uštedama u finansijskom kontekstu.
Kontakt
530Effb8 Dc63 45Fe Afbc 93D9a69d1ae2