O nama

Misija i vizija

Misija

ALEM Sistem važi za uglednu bosanskohercegovačku kompaniju za softverski inženjering koja za svoje glavno poslovno područje ima razvoj i implementaciju informacionih sistema, Sistema upravljanja i monitoringa, ITIL consulting i eUčenje (eLearning) edukaciju.

ALEM Sistem posluje na području Bosne i Hercegovine od 1996. godine, i za to vrijeme se može pohvaliti nizom uspješnih projekata koji su mu omogućili da postane jedna od vodećih firmi za Sisteme upravljanja i monitoringa u Bosni i Hercegovini.

Zbog težnje ka stalnom napredovanju i zadovoljenju zahtjeva  svojih kupaca  konstantnim poboljšanjem usluga i proizvoda,  ALEM Sistem je uspostavio  sistem upravljanja kvalitetom u skladu sa standardom ISO 9001:2000. Od proljeća 2008. godine posjedujemo certifikat TUV CERT DIN EN ISO 9001:2000 Zertifikat 15 100 85579 za područje:

“Projektovanja, izgradnje i održavanja sistema za hidrologiju, meteorologiju i seizmologiju“.

Certifikat je realiziran u skladu sa TUV CERT procedurama za auditiranje i certificiranje.
Važno je naglasiti da ALEM Sistem ima namjeru ići korak dalje, proširujući i dograđujući svoje sisteme monitoringa i upravljanja na ostale segmente ekološke zaštite životne sredine, u skladu sa motom firme:

 “ZAŠTITA I ČUVANJE OKOLIŠA ZA KVALITETNIJE ŽIVLJENJE”

i postati kompanija koja će napraviti značajan napredak u svojim poslovnim aktivnostima kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu u narednom periodu, što se i očituje kroz misiju i viziju kompanije.

 

Vizija

Naša vizija je postati visokoprofesionalni inžinjering IK tehnologija za globalni monitoring uvjeta življenja na Planeti,  u cilju jačanja ideje po kojoj smo obavezni  budućim naraštajima ostaviti:              
   
„OKOLIŠ DOSTOJAN ŽIVLJENJA“